Τουρουρουρου πάντα ΕΛΑΙΩΝΕΣ...!

Πάντα στη ζωή αξίζει να γελάς...

Πάντα στη ζωή αξίζει να γελάς, αρκεί να διασκεδάζεις αυτό είναι που ζητάς, γιατί στην εξοχή αλλάζουν οι κανόνες εκεί που η ζωή θέλει πάντα Ελαιώνες....Η μέρα μας ξεκινά με ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα, με πολύ μουσική και διάθεση. Πρώτα συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία και έπειτα τρώμε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό στην τραπεζαρία μας. Στη συνέχεια ακολουθεί η καθιερωμένη πρωινή καθαριότητα στα σπιτάκια. Μόλις ολοκληρωθεί όλες οι ομάδες κατευθύνονται στις εκάστοτε δραστηριότητες και δρώμενα που έχουν προγραμματιστεί και οργανωθεί από τα στελέχη μας. Με το πέρας αυτών σιγά σιγά όλοι οι κατασκηνωτές μεταβαίνουν στην παραλία για ένα δροσερό μπανάκι. Αφού πλατσουρίσαμε και παίξαμε στην ειδικά διαμορφωμένη παραλία μας, τότε τρέχουμε για μεσημεριανό φαγητό και έπειτα φουσκωμένοι ξεκουραζόμαστε κατά τη διάρκεια της ώρας κοινής ησυχίας.

Χοχοχο Τέλος η ώρα η κοινή, πάμε για δράση φοβερή!

Ξαφνικά ακούγεται η τραγουδιστή φωνή του υπαρχηγού με τα γνωστά σε όλους πλέον, αστεία ποιηματάκια, που καλεί όλους τους κατασκηνωτές να δοκιμάσουν απογευματινό και να ετοιμαστούν για τις απογευματινές δραστηριότητες. Οι κατασκηνωτές  αθλούνται, διασκεδάζουν, δημιουργούν και δοκιμάζουν συνεχώς νέες εμπειρίες. Έτσι ολοκληρώνοντας ένα απόγευμα γεμάτο δράση, καταφτάνει η στιγμή για το βραδινό φαγητό και εφόσον γεμίσαμε τις μπαταρίες μας είτε όλοι μαζί είτε σε ομάδες κατευθυνόμαστε στα θεατράκια μας για να βιώσουμε υπέροχες ψυχαγωγικές βραδιές, party, κατασκηνωτικά παιχνίδια, πολύ χορό και μουσική. Στο τέλος της ημέρας, διασκέδαση, χαρά και μοναδικές εμπειρίες έχουν γεμίσει τα όνειρα μας, καθώς ξαπλώνουμε για ύπνο ώστε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα. Η νύχτα μπορεί να έπεσε και η κατασκήνωση κοιμάται. Παρόλα αυτά τα ανώτερα στελέχη συγκεντρώνονται, αξιολογούν την ημέρα και σχεδιάζουν την επόμενη, γιατί προέχει ο κατασκηνωτής κάθε μέρα να βιώνει την βέλτιστη κατασκηνωτική εμπειρία και ο γονέας να νιώθει σίγουρος για την σωματική και τη ψυχική ασφάλεια του παιδιού του.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην οργανωτική λεπτομέρεια όσο και στην παιδαγωγική αξία κάθε δραστηριότητας. Λόγου χάρη τα πρωταθλήματα διαχωρίζονται και οργανώνονται σύμφωνα με το φύλο, την ηλικία και τις ανάγκες των κατασκηνωτών από έμπειρους προπονητές. Σε κάθε άθλημα διοργανώνουμε απονομές βραβείων και εκδηλώσεις για να τιμήσουμε τους διακριθέντες κατασκηνωτές ενώ για τους μερακλήδες κάθε αθλήματος λειτουργούμε ξεχωριστές ομάδες προπόνησης με στόχο την εμβάθυνση στο άθλημα. Ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο μας επισκέπτονται γνωστοί αθλητές και προπονητές για να συμβάλλουν σε αυτές τις δράσεις.

Φύση, αθλητισμός, πολιτισμός μαζί!

Η αξία που δίνουμε στον αθλητισμό φαίνεται και μέσα από την ανάληψη της φιλοξενίας και διοργάνωσης αθλητικών (και όχι μόνο) camp δίνοντας την δυνατότητα να προετοιμαστούν υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους σε ένα οικολογικά φιλικό, οργανωτικά άρτιο και καλοκαιρινά χαρούμενο περιβάλλον. Δεν είναι όμως μόνο ο τυπικός αθλητισμός που είναι άξιος αναφοράς αλλά και οι εναλλακτικές δραστηριότητες με έντονο άρωμα κατασκήνωσης. Πεζοπορίες, νυχτερινή διαβίωση, μαθήματα επιβίωσης για μικρούς και μεγάλους, προσκοπικά παιχνίδια είναι μερικές από τις επιλογές των παιδιών. Κορωνίδα όλων αυτών και αγαπημένη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων είναι τα Extreme Sports πλαισιωμένα με άρτιο εξοπλισμό, έμπειρο προσωπικό και πολλές ενδιαφέροντες δυνατότητες. 

Το σώμα και το πνεύμα όμως των μικρών και των μεγάλων κατασκηνωτών είναι διψασμένο για ακόμα περισσότερα. Έτσι και εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις γεμάτες έμπνευση που εξάπτουν τη φαντασία και αιφνιδιάζουν ευχάριστα όλους τους Ελαιωνίτες και τις Ελαιωνίτισες. Η ψυχαγωγία τρέχει ασταμάτητα από το πρωί μέχρι το βράδυ, από την παραλία μέχρι το θεατράκι. Ενδεικτικά αναφέρουμε beach party, plaz dance, διανυκτερεύσεις με κιθάρες και φωτιά, αμμοκατασκευές και παιχνίδια θαλάσσης υπόσχονται στιγμές δροσιάς αλλά και συγκίνησης. 

Από την άλλη πλευρά ο χορός δεν σταματά πουθενά και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας και του θεάτρου ενώ την ίδια στιγμή στο εργαστήρι των εικαστικών μετατρέπονται σε καλλιτέχνες απελευθερώνοντας την δημιουργικότητα τους σε κατασκευές από χαρτί, πηλό, ανακυκλώσιμα υλικά,  υφάσματα και εκφράζοντας τα συναισθήματα τους στη ζωγραφική, τις δακτυλογραφίες και την χαρακτική. Ωστόσο τα πιο ανήσυχα πνεύματα μπορούν να ενταχθούν στις ομάδες δημοσιογραφίας και διαβίωσης. Όταν πλέον το βράδυ έρθει τότε στα θεατράκια μας διοργανώνονται party, διαγωνισμοί χορού, κατασκηνωτικές κραυγές, παραδοσιακές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, δρώμενα αυτοσχεδιασμού και πολλά πολλά ακόμα, που περιμένουνε τους μικρούς μας φίλους να τα ανακαλύψουν. 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να προσπαθούμε
για να έχει το παιδί σας ότι του αξίζει
.

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την κατηγορία:

Κοινοποίηση άρθρου

Tagged underοικογένεια, παιδί, γονείς, quality time,

Κοινοποίηση άρθρου

Πίσω στο Campe Diem

Παιδική κατασκήνωση - επιλογές