Τα πιο περίεργα - μοναδικά ρεκόρ Guinness

Ρεκόρ μοναδικότητας.

Όλοι μας διαθέτουμε κάποιο ταλέντο. Πολλοί το έχουν εκ φύσεως, ενώ άλλοι το καλλιεργούν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Κάποια ταλέντα είναι περίεργα, κάποια ίσως κάπως παράλογα, κάποια ξεπερνούν την ανθρώπινη λογική αλλά αυτά είναι που κάνουν πολλές φορές τον καθένα ξεχωριστό. Παρόλο που αρκετοί από εμάς διστάζουμε να εκφράσουμε το οποιοδήποτε ιδιαίτερο ταλέντο μας, υπάρχουν κι εκείνοι που αποφασίζουν να φανερώσουν αυτά τα “ξεχωριστά στοιχεία” τους και να τα γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό. Σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό αποδίδεται και η ύπαρξη του βιβλίου Guinness, ένα βιβλίο στο οποίο καταγράφονται τα πιο αξιοπερίεργα, ακραία, υπερβολικά και ιδιαίτερα ταλέντα και περιστατικά. Έτσι μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο "κατασκηνωτικά" κατορθώματα. 

 1.Το μεγαλύτερο κάστρο από άμμο

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατάει μια ταξιδιωτική επιχείρηση στη Γερμανία, ονομαζόμενη Schauinsland-Reisen GmbH. Η ιδέα πραγματοποιήθηκε την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2017 στο πάρκο Landschaftspark στο Duisburg της Γερμανίας και αποτελεί ένα αριστούργημα και δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα τραβούσε τα βλέμματα στους επισκέπτες του. Το κάστρο έχει ύψος 16.68 μέτρα και χρειάστηκαν 168 φορτηγά σε μια εβδομάδα για να κουβαλήσουν την άμμο που χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί το κάστρο. 

2. Τα περισσότερα χειροκροτήματα σε 1 λεπτό.

Ο 9χρονος Seven Wade σίγουρα θα είναι ένας πολύ θερμός υποστηρικτής των δικών του ανθρώπων και είναι αναμφισβήτητο πώς μπορεί να ανεβάσει το ηθικό τους αφού καταφέρνει να χειροκροτήσει έως και 1080 φορές ανά λεπτό. Σύμφωνα με τον πατέρα του Seven, χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές ώρες εξάσκησης για να καταφέρει να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, ενώ υπήρξαν και στιγμές που αναγκαζόταν να κάνει διάλειμμα από την εξάσκηση αφού δημιουργούνταν πληγές στα χέρια του λόγω της τριβής, γεγονός όμως που δεν τον κράτησε πίσω από τον στόχο του.

3. Ο γρηγορότερος χρόνος που έλυσε κάποιος 3 κύβους του Rubic κάνοντας ταυτόχρονα ζογκλερικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να λύσει κανείς τον γνωστό σε όλους μας κύβο του Rubic, αλλά ένα αγόρι από την Κίνα αποφάσισε να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο αφού επέλεξε να λύσει 3 κύβους ενώ παράλληλα έκανε ζογκλερικά. Ο 13χρονος Que Jianyu, ο οποίος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κύβο του Rubic από την ηλικία των 6 ετών, εξασκήθηκε 2 χρόνια πριν προσπαθήσει να δείξει το ταλέντο του στην σκηνή ενός κινέζικου σόου. Ο έφηβος κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και να ολοκληρώσει την προκλητική αυτή δοκιμασία σε μόλις 5 λεπτά και 6.6 δευτερόλεπτα, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τον απίστευτα γρήγορο ρυθμό με τον οποίο κινούνταν τα δάχτυλα του!

3. Η μεγαλύτερη μπάλα από κολλητική ταινία.

Η μεγαλύτερη μπάλα από κολλητική ταινία δημιουργήθηκε από το Portland Promise Center στο Louisville Kentucky των Η.Π.Α. τον Μάϊο του 2011 και μάλλον θα ήταν λίγο δύσκολο να την χρησιμοποιήσει κανείς για να παίξει. Η μπάλα ζυγίζει 907.18 κιλά και έχει περιφέρεια 3.89 μέτρα και για να φτιαχτεί χρησιμοποιήθηκαν επτά διαφορετικά είδη κολλητικής ταινίας.

4. Η μεγαλύτερη συλλογή από αρκουδάκια

Το ρεκόρ αυτό κατέχει μια αξιολάτρευτη κυρία στο Hilly City της Νότιας Dakota των Η.Π.Α., η οποία ίσως θα ήταν μια γιαγιά- όνειρο για κάθε παιδί. Η Jackie Miley έχει συνολικά 8.206 αρκουδάκια και αναφέρει πως απέκτησε το πρώτο της το 2000 και από τότε αναζητούσε αρκουδάκια σε μαγαζιά της περιοχής της για να επεκτείνει τη συλλογή της. Η συλλογή της 68χρονης εκτίθεται σε ένα τουριστικό αξιοθέατο που ονομάζεται Teddy Bear Town.

5. Ο νεότερος DJ του κόσμου

Ο Oratilwe AJ Hlongwane είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος 5χρονος! Το αγοράκι από την Νότια Αφρική έγινε ο νεότερος DJ του κόσμου αφού παρουσίασε ένα σετ μουσικής με διάρκεια μία ώρα σε ένα μπαρ στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Ο μικρός κατέκτησε τον τίτλο του νικητή στην εκπομπή South Africa’s Got Talent του 2015, οπότε και ήταν μόλις 3 ετών. Ο μπαμπάς του αναφέρει πως ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στην ηλικία των 8 μηνών, όταν ο ίδιος του αγόρασε ένα iPad και άρχισε να παίζει με εφαρμογές DJ. Ο Oratilwe πλέον χρησιμοποιεί κανονικό εξοπλισμό DJ, αφού ήταν αναγκαίο για να κατακτήσει το ρεκόρ.

6. Η μακρύτερη αλυσίδα από συνδετήρες

Ο Ben Mooney από το Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο το 2014 με την μακρύτερη αλυσίδα από λαστιχάκια και φτάνοντας την ηλικία των εννέα αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος για μια νέα πρόκληση και έτσι είχε την ιδέα να φτιάξει την μεγαλύτερη αλυσίδα από συνδετήρες. Ο Ben πέρασε πολλές ώρες συνδέοντας περίπου 66.000 συνδετήρες και τελικά η αλυσίδα του έφτασε τα 1.997, 9 μέτρα. Ο νεαρός με το ρεκόρ αυτό κατάφερε να συγκεντρώσει 400 λίρες, τις οποίες έκανε δωρεά στην φιλανθρωπία κατά του καρκίνου Marie Curie.

8. Η μεγαλύτερη πίτσα στον κόσμο

Το ρεκόρ αυτό είναι ιδανικό για όποιον δηλώνει θαυμαστής της πίτσας. Πέντε Ιταλοί στη Ρώμη της Ιταλίας έφτιαξαν τον Δεκέμβριο του 2012 την μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου, η οποία έχει συνολική επιφάνεια 1261.65 τ.μ. Οι δημιουργοί της έδωσαν στην πίτσα το όνομα Ottavia, εμπνευσμένο από τον αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο. Η πίτσα επίσης, δεν περιείχε γλουτένη και αυτό μάλλον θα ήταν το λιγότερο που θα ενδιέφερε όσους είχαν την τύχη να την απολαύσουν!

9. Η μεγαλύτερη τσιχλόφουσκα

Θυμάστε τις παλιές κλασσικές ροζ τσίχλες που μασούσαμε όταν ήμασταν μικροί; Αυτές ακριβώς θα χρειαστείτε αν θέλετε να σπάσετε το ρεκόρ της μεγαλύτερης τσιχλόφουσκας. Ο Chad Fell τον Απρίλιο του 2004 έκανε την μεγαλύτερη τσιχλόφουσκα με διάμετρο 50.8 εκατοστά χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, στην Alabama των Η.Π.Α. Ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε πως το μυστικό της επιτυχίας του ήταν ότι μασούσε 3 τσίχλες, έτσι ώστε η φούσκα του να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. 

10. Το μεγαλύτερο Game Boy

Με μια σύντομη αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια και στα παιχνίδια μας πολλοί από εμάς θα θυμηθούμε τις ώρες που αφιερώναμε στα αγαπημένα μας παιχνίδια. Στην κορυφή θα μπορούσαμε να πούμε πώς βρισκόταν το αγαπημένο μας τότε Game Boy. Ο Ilhan Ünal από το Βέλγιο είχε την ιδέα να επαναφέρει το αγαπημένο αυτό ηλεκτρονικό και μάλιστα σε μια πιο εντυπωσιακή μορφή. Συγκεκριμένα, ο Ilhan δημιούργησε το μεγαλύτερο Game Boy που έχει υπάρξει, με ύψος 1.01 μέτρα. Το Game Boy είναι απόλυτα λειτουργικό και μπορεί κανείς να παίξει φυσιολογικά.

Παίρνοντας, λοιπόν, μια μικρή γεύση από την τεράστια γκάμα ρεκόρ που έχουν γίνει γνωστά μέσα στα χρόνια, θα μπορούσε ο καθένας είτε να αντλήσει το θάρρος να παρουσιάσει τη δική του ιδιαίτερη ικανότητα, είτε να πάρει έμπνευση και με όλη τη δημιουργηκότητά του να φέρει στο φως μία καινούρια “τρελή” δεξιότητα. Άλλωστε, αυτά τα περίεργα και παράξενα στοιχεία του εαυτού μας είναι που κάνουν τον καθένα μοναδικό! 

Συμέλα Παπαδοπούλου
Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας, ΑΠΘ

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την κατηγορία:
 

Ετικέτες: περίεργα, magazino, ιδέες, ρεκόρ guinness,
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

%PM, %06 %555 %2016 %12:%Δεκ
Αγαπητοί μας φίλοι, Η κατασκήνωση μας είναι έτοιμη και θα τηρήσει και φέτος όλες τις Οδηγίες για την λειτουργία των κατασκηνώσεων, όπως αυτές θα...

Βασικοί Πυλώνες Συμπεριφοράς και Απόδοσης Στελεχών

Βασικοί Πυλώνες Συμπεριφοράς και Απόδοσης Στελεχών

%PM, %11 %605 %2019 %13:%Ιαν
Γιατί κατασκήνωση σημαίνει ευθύνη! 

ΓΙΟΡΤΗ ΠΥΡΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΥΡΑΣ

%PM, %02 %922 %2014 %21:%Φεβ
Η γιορτή της Πυράς...προκαλεί εκρήξεις συγκίνησης κάθε χρόνο. Οι κατασκηνωτές μας αδημονούν για την Πυρά των Ελαιώνων, την τελευταία αγκαλιά με τους...

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

%PM, %02 %027 %2014 %23:%Φεβ
8.30 Πρωινό ξύπνημα Καλημέρα παιδιά! Μια ακόμη ηλιόλουστη μέρα ξεκινά στην κατασκήνωση! Πετάγομαι από το κρεβάτι και πάω γρήγορα με την...